FAQ – Finne kandidater

Hvordan finner jeg kandidater utenfor mitt nærmeste nettverk?

Her er kreativiteten din viktig. Når du begynner å gi tips om gode kandidater til stillinger du finner i Tipoff ser du ofte i dine nærmeste nettverk først. Personlig bekjente og folk du kjenner fra yrkeslivet, studietiden, organisasjonslivet el.l.

Vær kreativ, søkende og nysgjerrig.

Bruk Linkedin

I dag bruker veldig mange Linkedin for å organisere jobbnettverket sitt. Det kan være lurt å utvikle dette for din egen del, og sørge for at du er connected med flest mulig av de du har hatt kontakt med så langt. Det gjør det lettere.

På Linkedin får du god oversikt over hva dine bekjente har av erfaring, utdanning og skills – utover det du kjente til fra før. Dette kan du også bruke når du lurer på om han/hun har kvalifikasjonene du ser etter for stillingen du vil tipse på.

Bruk også Facebook og Googlesøk for å finne mer bakgrunnsinfo på personen.

Spør noen du kjenner og bruk 2.grads kontakter

Når du ser stillinger du vil tipse på, men ikke vet om du kjenner noen direkte selv, spør noen du kjenner. Spør en du tror har nettverk innen faget du skal tipse til. Kjenner de noen? Noen de kan tipse deg om, og som du kan ta videre?

Slik kan du også tenke når du søker i Linkedin. Bruk søkefunksjonen øverst. Skriv inn f.eks. «software engineer» eller «UX designer», og du får opp treff på slike profiler. Hvis de ikke er dine 1. grads kontakter, så se på 2. grads kontaktene. Hvis disse huker av på kvalifikasjonene du ser etter, kan du se hvem du har som felles kontakt med denne personen.

Så kan du kontakte den dere har felles for å høre om han/hun kjenner den du har funnet, og om du kan få noen kommentarer på om dette er en dyktig person, bra å jobbe med, klar for et jobbskifte, el.l.

Skader ikke å spørre

Hvis du har funnet noen du tror er verd å tipse om, kan du vurdere om du vil ta kontakt med denne for å høre hva de tenker om å bli «fremsnakket» via Tipoff. Folk synes stort sett det er positivt og smigrende å bli sett og anbefalt. Det kan øke kvaliteten på tipset ditt når du har hatt kontakt på forhånd, men det er ikke noe du må gjøre. Arbeidsgiveren vil kunne sjekke interessen for dialog direkte med kandidaten, hvis denne ses på som aktuell.

Det viktigste er at du har samlet nok info for at tipset ditt fører til match hos arbeidsgiveren.