Brukervilkår

Tipsere

Kun seriøse tips om personer du kjenner er grunnlag for å lykkes i Tipoff. Du kan sende tips om den samme personen til flere arbeidsgivere som har lagt ut jobber, men pass på at det er relevant. Det lønner seg ikke å sende mange overfladiske tips, for å se om noen tilfeldigvis treffer. Du kan ikke tipse om deg selv. Hvis du selv er aktuell for en jobb må du i så fall få noen andre til å tipse om deg via sin Tipoff.

Du kan være anonym

Dersom du ønsker å være anonym overfor arbeidsgiveren, slik at ikke den du tipser om – eller dennes arbeidsgiver – får vite at du er kilden, så huker du av for dette når du registrerer tipset. Da er det bare Tipoff som har denne informasjonen, slik at vi kan utbetale premien til deg hvis det blir en match.

Informasjonen du registrerer om deg selv i Tipoff er hentet og oppbevares for at vi skal kunne kommunisere med deg og for å kunne utbetale premier for tips du gir.  Så lenge det ikke kreves av skattemyndighetene ber vi ikke om personnummer.  Vi skal kun ha din kontaktinformasjon (navn, mobil, epost) for kommunikasjon. Dette oppbevares på vår server inntil du sletter brukerkontoen din.

Utbetaling

Arbeidsgivere kan utlove beløp mellom kr. 10.000 – 40.000 for tips som fører til ansettelse (match). Dette ser du i appen for hver stilling du kan tipse på.

Beløp inntil kr. 10.000 skal kunne mottas skattefritt som vervepremie av tipseren ihht nåværende skatteregler (kilde: Skatteetaten 2019). Skulle dette endre seg har du normalt ansvar for å oppgi dine inntekter til skattemyndighetene. Dette gjelder selvsagt også beløp som overstiger dette beløpet.

Utbetaling av premier for tips gjøres så snart vi får bekreftet fra arbeidsgiver at det ble en match. Da skjer dette via VIPPS.  Ditt registrerte mobilnummer brukes for overføring av beløpet til deg.  Dersom du ikke har VIPPS-konto, eller den er knyttet til et annet mobilnummer enn hva du har oppgitt som kontaktinfo, må du gi oss beskjed om dette via epost: utbetaling@tipoff.no

Gi beskjed

Dersom du får informasjon om at tipset ditt har ført til ansettelse hos arbeidsgiveren du ga tipset til kan du gjerne melde dette til oss så snart du kan.  Tipoff kan da umiddelbart kvalitetssikre dette og iverksette fakturering av kunden. Dette kan føre til raskere utbetaling av premie til deg.  Send beskjeden via meldingsfunksjonen i Tipoff, eller som epost til: utbetaling@tipoff.no

I første versjon av Tipoff er ikke dette automatisert i systemløsningen, men vil bli det ved fremtidige oppdateringer.

Forhåndstrekk av skatt

Dersom skattemyndigheten krever at Tipoff skal gjøre forhåndstrekk av skatt på honorar over kr. 10.000 vil du som tipser bli kontaktet for nærmere avtale om dette.

Avvisning

En tipser kan avvises fra Tipoff dersom han/hun har en atferd og kommunikasjonsform som strider mot normal skikk og bruk i norsk arbeidsliv.

Du som tipser godkjenner disse brukerbetingelsene når du benytter Tipoff.