250 tipsere på én måned

Tipse-tjenesten «Tipoff» fikk en svært god start, til tross for en ganske «myk» lansering i slutten av november. Etter én måned ute er det nå 250 tipsere som har lastet ned appen og gir arbeidsgivere tips om IT-kandidater.

– Tenkt deg at du skal rekruttere en ny IT-kollega, sier Ole Jan Rimstad. Han har over 20 års erfaring fra rekrutteringsbransjen, og har flere bedriftsetableringer bak seg. -Ved å legge ut stillingen gratis i Tipoff kan du nå få direkte innsidetips fra hele 250 informanter om fagpersoner de anbefaler!

God traction

-Vi som jobber med digital tjenesteutvikling er jo opptatt av god «traction» når noe nytt blir lansert i markedet, så dette lover godt. Nå blir det spennende å se hvor raskt arbeidsgivere adapterer denne nyvinningen.

-I Tipoff bruker vi prinsippene om «crowd recruitment» og «social recruitment» i tilnærmingen vår, sier Rimstad. Kraften som ligger i å mobilisere befolkningens innsikt og nettverk på denne måten er utrolig interessant! Vi liker å tenke at vi er litt disruptive i forhold til tradisjonell måte å drive rekruttering på.

Uber og AirBnB flyttet jo leveranser av taxi- og overnattingstjenester fra formelle organisasjoner – til aktive og engasjerte enkeltmennesker. De er jo begge klassiske eksempler som det ofte vises til i vår verden.

Stadig utvikling og forbedring

Versjonen vi nå har lansert har basis funksjonalitet som nå virkelig får testet seg. Men veikartet videre har selvsagt en rekke punkter med utvikling av brukeropplevelse, funksjonalitet og belønningsmuligheter for gode tipsere. Vi kan nesten ikke vente på å vise neste versjon!

Men man må jo krype litt før man kan gå, eller hva? Sørge for robusthet og kvalitet i systemet – før byggingen fortsetter.

Start-up

Tipoff Digital er en startup med kontorsted i Larvik. Tjenesten er utviklet over noe tid, basert på lang erfaring fra rekrutteringsbransjen, og kunnskapen om hvor krevende det kan være å finne gode kandidater til bl.a. IT-fagstillinger.

-I disse dager jobber vi selvsagt veldig virtuelt og fleksibelt, og det geografiske nedslagsfeltet er primært Oslo og Østlandsområdet. Men vi er satt opp for å kunne skalere både nasjonalt og internasjonalt, avslutter Rimstad.